søndag 2. oktober 2011

Jaktpause og takbjelker - endelig


Reisverket til nordveggen er oppe. Dette blir den "indre" ytterveggen, innenfor klimaskjermen mot nord. Størsteparten av den blir uten vinduer. Oppe blir det ett lite soveromsvindu og ei dør ut på verandaen som kommer over inngangspartiet. Nede blir det ett lite baderomsvindu, og så inngangsdøra, da, med vindfanget, som kommer i klimaskjermen, utenfor.
I forgrunnen ser vi støttemuren naboen bygger som avslutning på sin oppfylling.

Så langt kom de den uka - og så var det elgjakt. Da står det meste stille noen dager. 


Inne ser vi her vaskerommet til venstre. Det kommer mellom stolpen og ytterveggen. Der har vi plassert vinduet så vinduskarmen kommer i benkehøyde. Da kan en kurv med våt klesvask greit skyves ut der og plukkes opp igjen fra tørke-plassen som kommer rett utenfor.  Kjøkkenvinduet får også vinduskarm i benkehøyde, slik at benkeplata kan gå i ett ut til vinduet. Dermed vil det bli lett å lempe mat og servise ut og inn på "frokost-verandaen" som kommer utenfor der. Åpningen for verandadøra kan skimtes rett til høyre for stolpen som bærer jernbjelka.

Torsdag var tømrerne på plass igjen. Her kommer stillaset. Nå begynner det å bli litt høyder, så da er det godt å få stillas og greie arbeidsforhold.
I-bjelkene til taket skulle også kommet, men der var det oppstått en misforståelse, og dermed tok det enda en dag...

Denne uka har også en gruppe byggfagelever fra Dahlske videregående - Sørlandets fagskole vært her på besøk for å se på bygget. Vi er glade for alle som har lyst til å se og kanskje lære noe nytt av vår måte å bygge på.På fredag kom endelig I-bjelkene til taket, og siden alt var klargjort, gikk det ganske kjapt å få dem på plass. Nå trer hovedformen fram og vi kan få en klarere følelse av proporsjonene.Med takbjelkene på plass, blir også takvinkelen på 28 grader tydelig. Det må være minst så bratt for at solfangerne skal fungere så lenge som mulig utover høsten.
For å unngå at huset blir altfor høyt, har vi bare lagt inn en halv etasje oppe. Det gir oss tilstrekkelig boareal, med to soverom oppe (hvorav ett blir kontor, der vi ser rett inn fra denne sida) og ett nede på inngangsplanet, der vi ser åpningen i reisverket for et vindu, nede til venstre.

I hovedetasjen, på inngangsplanet, får vi dermed et "hovedrom" med både kjøkken og stue mot syd, med god takhøyde og skråhimling.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar