søndag 21. august 2011

Ting skjer - tømrerne tømrer

Endelig er tømrerne i gang på bygget.

De startet med reisverket til deleveggen i kjelleren. Den skal være med og bære I-bjelkene i etasjeskillet mellom kjelleren og hovedetasjen.

Under reisverket er det lagt radonduk i PE, polyetylenduk, som er et mer miljøvennlig materiale enn PVC.

Slik duk skal etterhvert dekke hele kjellergulvet under påstøpen, så evt radon i grunnen ikke siver inn i huset.
Da reisverket til kjellerveggen var ferdig, kom I-bjelkene på plass.
Sydveggen i hybeldelen er neste trinn. Den skal, som alle våre trevegger, være konstruert som en dobbel vegg, med et ytre lag som blir isolert med innblåst trefiber og et indre lag som skal isoleres med trefibermatter. Poenget er bl.a. å unngå kuldebroer.
Her ser vi tydelig at det er to adskilte lag i vegg-konstruksjonen.

3 kommentarer:

 1. Hei, lykke til med huset deres! Jeg er energi- og miljøingeniør og er interessert i de konkrete valgene dere gjør for huset. Spesielt ventilasjonsløsningen, skriv gjerne mer om det! Jeg er selv fagkvinne i passivhusprosjekter, men vi trenger jo alltid mer erfaring! Ta gjerne kontakt: hgkorsvold@gmail.com

  SvarSlett
 2. Hei,
  takk for interessen! Vi har valgt konstruksjonsløsninger og materialbruk som skal minimere ventilasjonsbehovet, så bortsett fra at vi skal ha ventilator over komfyr, skal vi ha naturlig ventilasjon. Kommer tilbake til dette etterhvert, men har såvidt omtalt det i det siste blogginnlegget. hvis du ikke allerede er "medlem", dvs følger bloggen, kan du gjerne henge deg på..

  SvarSlett
 3. Lykke til med huset :) Det blir helt sikkert kjempeflott!

  SvarSlett