tirsdag 16. august 2011

Klart til start - tømrerne er kommet

 

I løpet av ferien har Skanska-folkene vært her og fjernet forskalingen fra ringmuren, og PS-Anlegg som har ansvaret for grunnarbeidene, har vært her og gjort klar innkjørselen. Nå er den gang- og kjørbar for tømrerne fra Hemato og øvrige håndverkere som etterhvert skal inn. Innafor ringmuren er det fylt på løs Leca som iolerer og drenerer godt, og jordhaugen vår er blitt jevnet på toppen. Der skal Hemato sette sin verktøy-container.
Skanska har nå også ryddet ferdig og slipt til toppen av murene så de er jevne og fine å legge svill på.
Her er verktøycontaineren kommet på plass.
Vi har bedt kommunens oppmålings-folk om å sette ut grensemerker. Greit å vite eksakt hvor tomta slutter.
Her viste det seg at grensepunktet var innunder naboens busk, bakom deres murkant mot veien... jaja, vi får vel si fra på en pen måte... For så vidt ikke noen big deal. Vi har ikke tenkt å bruke det hjørnet så veldig intensivt.

Mot nord er endelig naboen i gang med å fjerne fyllmasser som var havnet på vår side av grensa. Der skal det også dreneres, så vi slipper å få sump i hagen. Det kan jo være greit.Tømrerne kom i dag - en stabel med I-bjelker og en rull PE-duk til radon-sperre er en grei plass å sitte i sola, ved gjennomgang av tegninger og detaljer.
Murene er kontrollmålt - Skanska har gjort nøyaktig arbeid, det skal de ha - og her er det kantene på såla som klargjøres for svill - litt sliping må til her også.
I kjelleren ligger materialene til reisverket i hybel-delen klart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar