søndag 19. august 2012

I hus - og leilighet til leie!Omsider er vi blitt såpass ferdige at det går an å flytte inn. Joda, det gjenstår en del både her og der, og banankasse-bestanden er fortsatt langt fra utrydningstruet, men nå bor vi her!!

Finn og farge fornyer
Vår snart 30 år gamle Ikea-sofa har fått (enda) en omgang med tekstilfarge i vaskemaskinen og er blitt nesten god som ny. I alle fall bra nok i massevis.
Peel-stolen fant vi på finn.no, akkurat som både tak-skiferen og  hybel-kjøkkenet. Nå når både den og maya-hengekøya er på plass, begynner det å se ut slik det pleier der vi bor, og vi har mulighet for å slappe godt av mellom slagene.


Gulv av stålglattet betong

Til leie!

I dag og vi også lagt ut hybelleiligheten til leie. Den er på 39 godt utnyttede kvadratmetre, og vi synes selv den begynner å bli riktig fin. Nå skal vi bare olje gulvene og gjøre leiligheten helt ferdig, med møbler, gardiner og belysning og sånt, og så håper vi å få inn to hyggelige og gjerne miljøbevisste leietakere, som gjerne vil bo både miljøvennlig og komfortabelt på en gang.


Olje på betong-gulv
Betong-gulvene i leiligheten må vi olje. Det har gjennom sommeren vist seg at det ikke holdt med gulv-såpe på dem, slik vi håpet i vår. De trekker fortsatt til seg litt for mye fuktighet og vil bli stygge dersom man søler noe særlig på gulvet. Og det er jo fort gjort å komme til å gjøre.
En egnet gulvolje fra Biopin er kommet med posten, og denne jobben står øverst på lista nå. Oljen skal strykes ut vått i vått og poleres etterpå. Den lukter friskt av citrusolje mens man holder på, så det er best med god lufting. Når den er tørr, lukter den ingenting.
Varmelageret - før isolering
Solvarme
Det gjenstår også litt koblinger på solvarmeanlegget. Styringssystemet og koblingen til gulvvarme-systemet gjenstår. Vi har kjørt det noen prøverunder i sommeren, og når sola skinner har vi 800 liter kokvarmt vann på null komma svisj. Da går det ikke med mye strøm til å varme dusj- og vaskevann, både til oss og til hybelboerne.
Nå er styrings-duppeditten kommet, og rørleggeren skal komme til uka, så da har vi snart dette også på plass. Solvarme i gulvene må jo bli bra.

Olje på innedørene
Våre fine ubehandlete heltre furu innedører, fra Vennesla Trevare har vi i første omgang behandlet med Faxe Hvit Lut, på samme måte som veggene.
Men dører er mye mer utsatt enn vegger, og de må ha en vaskbar flate, så de er vi også nødt til å olje.
Faxe Prestige Olje Hvit, den samme som vi har brukt i vinduskarmene, håper vi vil gjøre at dørene holder seg pene og tåler nødvendig renhold.
Dørene i leiligheten får første pri, så om en ukes tid håper vi den skal være klar for innflytting. Så hvis noen har lyst til å bo her, er det bare å ta kontakt.

1 kommentar: