onsdag 13. april 2011

Vår: I gang igjen

Men nå er snøen endelig smelta og rent vekk og gropa fri for tele. Det er fint å komme i gang igjen.
Men uten noen skjær i sjøen, går det jo ikke...


Naboen på oversida syns det var greit å legge takvannet sitt i rør ned til oss. Han kalte det "til terreng". Men det er vårt "terreng". 
Her ser vi røret som kommer ut av naboens oppfylling, der det lenge har rent friskt med vann fra naboens tak, rett ned i vår byggegrop. 
I tillegg kommer det ganske mye vann ned til oss fra deres udrenerte byggegrop som ble fylt opp med en høy steinfylling før de satte huset sitt oppå.
Vannet kommer gjennom jord og leire inn i vår byggegrop, i den østre delen, slik det vises her: Tydelig skille mellom vått og tørt område.
Jorda i dette området av det som skal bli hagen vår, er blitt vassjuk.
Vi syns ikke det er greit. Det har naboene fått beskjed om. 
Flere ganger. Seinest i dag. Vi håper fortsatt på en grei løsning.

Drenering rundt huset vårt kom på plass i fjor høst. Nå er også avløpsrørene våre kommet på plass. Nærmest her er gråvanns-røret som skal koples på ut fra varmeveksler-brønnen, og så ser vi kloakkrør til 3 doer: En i hybelen, en i kjelleren og en på badet i første etasje. Rart å se hvordan de er plassert i forhold til hverandre.
Forskaling til brønnen til varmeveksleren er på plass. Avløpsrøret for gråvannet ligger klart.
Brønnen til varmeveksleren som skal hente varme ut av avløpsvannet før det går ut av huset, er ferdig støpt, rørene er lagt på plass og armering som skal opp i såla står klar. 
Byggegropa ble fylt opp med løs Leca i dag. som isolasjon under såla og rundt fundamentene. I forgrunnen sees armeringsnettet som skal legges opå Lecaen og støpes inni såla etter hvert.


Vi vurderte å bruke glasopor som isolasjon mot grunnen. Det er laget av resirkulert glass, og er sånn sett mer miljøvennlig enn Leca. Men det ble veldig mye dyrere, pga lang transport. 
Så derfor ble det løs Leca. Ganske mye Leca. 
Han som la ut Lecaen i dag brukte støvmaske, men merkelig nok ikke hørselvern, enda det bråkte ganske mye.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar