mandag 28. juni 2010

Svar1: For vår stahet, utholdenhet og vilje

... (til tross for gjentatte nedturer gjennom 11 år) til å gjennomføre drømmen:
Et helse-, klima- og miljøvennlig økohus
,

med mulighet for en frodig økologisk kjøkkenhage
og med kort vei til sjøen.

Dette er vårt første svar på de to første ukenes oppgave:
Hvorfor skal vi vinne Boligdrømmen 2010?

I fjor sommer var det 10 år siden vi flyttet til Sørlandet for å bygge hus ved sjøen. Etter ti år og åtte flyttinger hadde vi omsider tomta på plass og byggetillatelsen i orden. Ting så endelig ut til å gå vår vei.
Anbud på jobben ble innhentet.
En som kan sånt, sa:
- Åssen er grunnforholdene her?
Første enkle undersøkelse var urovekkende: Ingen fast grunn på fem meter. Bare en ting å gjøre. Hele prosjektet ble satt på vent og geoingeniør ble kontaktet. Utpå høsten kunne han komme med boremaskinen.

-Ojsann, her var det dypt!

Litt over tolv meter - det er fire etasjer, det! Nedover. Flere hull ble boret. Der hvor huset skal stå. Like dypt. Og like lite motstand i massene nedover....

- Så bløt leire eier vi altså tonnevis av. Skulle visst vært pottemakere i stedet for husdrømmere...


Kan ikke si annet enn at vi gikk litt "i kjelleren" noen dager etter dette. Men så er det bare å komme seg videre. Holde fast ved drømmen. Finne ut hva som må til. 12 meter med bløt leire er ikke noe særlig å bygge hus på.

Her må det pæling til. Stålkjernepæler som bores ned i fjellet, langt der nede under leira. Mange pæler. Minst ti-tolv. Og bærende konstruksjoner mellom dem.
Det blir mye dyrere enn bare å støpe en såle på vanlig måte.
Klarer vi det?

JA, med hjelp fra

Postbankens Sommerkonkurranse Boligdrømmen 2010

og mange stemmer fra alle dere som kan stemme på oss... Så vær så snille:
Fortsett å stemme. Hver dag!

STEM PÅ OSS HER

Og be alle dine venner og kjente om å stemme på oss, de også...! Alle som stemmer er med i trekning av 9.999 kroner. Hver uke. :-)

3 kommentarer:

  1. Kan man virkelig selge byggetomter som ikke kan bygges på? Eller uten å ha undersøkt forholdene for bygging så man kan opplyse potensielle kjøpere om slikt? Syns 12 meter leirgrunn virker som like relevant opplysning fra selger som tilstanden på bygg!

    SvarSlett
  2. Det er en hagetomt, delt av fra en større eplehage, der selgeren er nabo. De visste ikke noe om dette de heller. Disse grunnforholdene kom mildt sagt overraskende både på oss og på de nærmeste naboene. Så vi håper at riktig mange stemmer på oss, så vi kan klare å få oss et beboelig hus etter 11 år på Sørlandet....

    SvarSlett
  3. Ja, da ser jo saka litt annerledes ut, sjølsagt. Sikkert ikke moro for dem heller ...

    SvarSlett