fredag 25. november 2011

Solfangere, kledning, mur, skifer og glasstak

Solfangerne fra ASV-Solar skal forbindes med varmelageret i kjelleren. Siden systemet ikke skal være trykksatt, kan det være ganske enkle 25 mm PEX-rør (polyetylen), men de må ha konstant fall, altså uten noen bukter som det kan bli vannlås av. Og de må isoleres. Roar og Øyvind holdt på en stund på taket for å få lagt rørene rett, og uten å gå gjennom E-pappen og bordtaket.
Her ligger rørene påkopla, isolerte og testa og klare til bruk...            Trond har holdt på med den liggende kledningen. Han har stått på som en helt!
Hvert bord blir lagt med en 5mm avstandskloss og skrudd fast. Her skal det bli god lufting på alle kanter.
I kjelleren har murerne satt opp Lecavegger så vi skal være sikre på at det er tilstrekkelig bæring for jordsteinveggene som skal komme oppe i stua.
Samtidig har vi fått lagt inn to korte tverrvegger ved siden av pipa som bæring for ovn. Da har vi muligheten til å velge en oppmurt, plassbygd steinovn oppe i stua seinere, hvis vi velger å gå for det.


Heldigvis har Kong Vinter latt vente på seg litt mer i år enn i fjor. Dermed har vi kunnet få på plass takstigen, takskiferen, glasstaket over frokostverandaen og sist, men ikke minst solfangerpanelene fra ASV-Solar før det ble umulig å jobbe på taket.

Glasstaket er av 8 mm sikkerhetsglass og ble levert av Grimstad Glass. Det skal bli fint å sitte der og spise frokost i morgensola til våren.


Også på nordsiden av huset har det skjedd ting i det siste. Ringmuren for klimaskjermen er påbygd med to lag Leca og reisverket er blitt påbegynt.
Muren er forhøyet for at vi skal få god avstand fra bakken opp til nedkant av kledningen her.
Klimaskjermen skal romme boder i to etasjer, et overbygd inngangsparti og et lite vindfang.

Nå trer også husets endelige form tydeligere fram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar