onsdag 14. desember 2011

Vinduer U=0,7 uten skum

Og så kom vinduene fra NorDan. Det vil si først kom de fra fabrikken på Moi, med en bil som ikke kunne komme fram på vår lille smale vei, så var de litt på tur tilbake til Kristiansand - og så kom de, dagen etter, hele og fine fram og inn i bygget. Heldigvis.


Og JA, vi har bestilt den fargen!
Den heter RAL 2000 orange. Må ha noe som gir litt spenst mot de grå ytterveggene.
Men inni er de hvite...

Vinduene er Svanemerkede av typen NorDan N-Tech passiv 0,7 der 0,7 angir U-verdien. Det betyr at de er blant de miljømessig beste på markedet og at det går veldig lite varme ut gjennom dem.
Her skal det ikke bli kaldras, selv om sydvinduene blir store.

Den øverste delen av vinduet er hengslet i nedkant og åpner innover. Dette skal kunne gi lufting som sprer luften inn i rommet uten at den ramler rett ned innenfor vinduet.

Isettingen har også gått greit, selv uten sprayboksen som mange snekkere er så glad i, den med skum. Våre vinduer blir tettet med cellulosefiber på rull, Ekodrev, som dyttes inn mellom vinduskarmen og veggen - omtrent som på "gamlemåten".

Tyvek duken - vindtett, vanntett og likevel diffusjonsåpen - er klemt fast og gir vindtetting.


Vinduene er trukket litt inn iveggen og vassbordet har fått beslag i naturell aluminium. Skrå-skjæring og god lufting skal gi rask opptørking av endeveden på kantene.Så langt som dette er vi kommet ute nå: Vinduene er på plass, sydtaket er ferdig lagt med skifer og solfangere, liggende kledning - på alle lite værutsatte flater - er på plass og gulvet til svalgangen mot øst er såvidt påbegynt.
Det er ikke noe særlig å gå på ennå, men vi ser hvor det kommer.

Neste skritt blir isolasjon med trefiberen Termoträ som skal blåses inn i ytterveggene. Det er en hel jobb.
Mer kommer ganske snart ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar