søndag 6. november 2011

Stein og tre og en liten kamel
Skiferen ligger nå ferdig sortert i paller, klar til å legges på taket. De tykkeste skal nederst - de tynnere øverst på taket. Men før skiferen kan legges må bæringen for taket over svalgangen mot øst, og vår lille frokostveranda mot syd, reises.

Materialene til det kom denne uka:
Solide dimensjoner av malmfuru, også den levert av Skiftenes Sag.

Før de kommer så langt må kledningen på østveggen på plass. På alle ikke-værutsatte yttervegger, som østveggen innenfor svalgangen og tørkeplassen vil være, skal vi ha liggende kledning av ikke fullt så tettvokst, men likevel høykvalitets gran.
Denne kledningen er av typen åpen, liggende, falset kledning, som blir montert med 5 mm klaring både over og under, for å få god lufting.
Øyvind og Trond har valgt å skru kledningen. Det skal gå like fort som å spikre og vil holde mye bedre. En helt ny type skruer går fint inn i treverket uten at de lager masse fliser rundt kanten
Onsdag denne uka kom en representant for vindusleverandøren NorDan, Hanne Knutsen, for å vise deres nye system med metall-profiler for å montere passivhusvinduene, med U-verdi 0,7 med god tetting.
Det ser ut til å være en interessant løsning for oss. Forutsetningen er at vi får vinduene før vi må til med kledningen der den skal være stående. Knutsen klarte det også: Hun ordnet så leveransen ble fremskyndet med nesten to uker. Bra service, altså!

Vi hadde egentlig ønsket oss vinduer der karmen var isolert med kork, men etter å ha sjekket med flere både svenske og danske leverandører, fant vi ingen som kunne levere innadslående vinduer med korkisolasjon og lav U-verdi.

Et kompromiss ble derfor nødvendig: NorDan sine N-tech 0,7- vinduer er riktignok Svanemerket og dermed blant de mest miljøvennlige på markedet, men isolasjonen i karmen er polyuretanskum, et produkt vi helst vil unngå. Det har vi klart i de konstruksjonene vi selv kan bestemme fullt ut over, inkludert tettingen rundt vinduene, men altså ikke denne lille stripa inni vindusrammene. Det er tross alt en liten kamel å svelge.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar