søndag 23. oktober 2011

Kjellergulv, takutstikk og -skifer fra Finn


 Gulvet i hybelen og i kjelleren må isoleres. Her brukes det 50mm rockwool-plater. Oppå dem må det legges en radon-duk. Det er krav om radonsikring. Heldigvis er det mulig å få duk i PE, så vi slipper PVC.

hva er galt med PVC? - les f.eks her: http://no.wikipedia.org/wiki/Polyvinylklorid


Radonduken må tettes godt rundt alle kanter og rundt alle gjennomføringer med rørmuffer.
To mann holdt på i flere dager med radonduk og tetting. Også nedi brønnen der varmeveksleren for gråvann skal komme, ble det foret med radonduk og tettet rundt rørgjennomføringene.

Elektrikeren var der også en tur og la trekkerør for strømføringer til hybelen og til styringen for gulvvarmen.

Så kom det på enda et lag med armeringsnett (!) før....
.... rørene for den vannbårne gulvvarmen ble lagt. Vi er ikke sikre på om det vil være nødvendig med denne ekstra varmen i hybelen, men det koster veldig lite å legge de rørene der nå, så det er en slags helgardering..

Veggene i varmeveksler-brønnen ble kledd med grunnmursplater, og bunnen fikk et lag med påstøp. Da er i alle fall den ferdig.

Fredag kom påstøpen til hele kjelleren. Gulvet skal være stålglattet og Gjerulf fra Skanska gjorde en hederlig innsats med pussemaskina hver time til langt utover fredagskvelden....

... og så fint som dette ble det da det var tørt!
Ute har Trond og Øyvind fortsatt med tetting av veggene og isolering i overgangen mellom grunnmuren og veggene. Der må de også bruke rockwool. Frontex grunnmursplater er kommet og de har så vidt begynt å montere dem.

Takutstikket har de også begynt på, både oppe på toppen av taket og nederst mot syd.
På fredag kom takskifer til den sydvendte takflaten. 11 paller med til sammen 110 m2 dråpeformet Altaskifer 12'x18' og av god kvalitet fant vi i Vestfold, via finn.no.
Ikke kostet det allverdens å få dem hit heller, da vi fikk sendt dem med som en returlast på en bil som hadde fraktet noe annet herfra til Vestfold den samme dagen.


Sånn som dette ser skiferen ut på nært hold.

Tirsdag i uka som kommer, skal vår arkitekt Bjørn Berge i GAIA Lista og Isolatøren fra Termoträ komme og gå gjennom konstruksjonene og planlegge isoleringsarbeidet.
Vi har samtidig invitert lokale bransje- og fagfolk, studenter og byggfagelever til et "Miniseminar i frokostpausen" der disse to erfarne fagfolkene vil forklare både prinsippene som ligger til grunn og de praktiske erfaringene med diffusjonsåpne konstruksjoner isolert med trefiber.
Så får vi bare håpe noen vil benytte anledningen til å komme og høre på og ikke minst spørre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar