søndag 26. august 2012

D'ække så greit...

... sa min salig bestemor bestandig. Og når det gjelder å få håndverkere til å gjøre noe, til avtalt tid og avtalt pris, har hun i mange tilfeller rett. Det er dessverre ikke bare en myte.

Vil ikke?
Vi har til dels trodd at det bare måtte være sånn, eller i det minste har vi funnet oss i det.
Derfor har vi  helt til nå, tråkket i pukk og vasset i løs Leca med fiberduk på rundt hele huset, i påvente av at det skulle bli mulig å få lagt marktegl ved inngangspartiene. Den kunne ha vært på plass i fjor, eller i alle fall tidlig i vår, hadde de som egentlig skulle gjøre det, villet.

Men så er det jo sånn, da:
Hvis det er noe du VIL, finner du en løsning.


Hvis det er noe du IKKE vil, finner du en unnskyldning.
Men nok om det.


Miljøvennlig på alle måter
Marktegl har vi valgt, både fordi produksjonsprosessen er mer miljøvennlig og levetida er betydelig lenger enn betongstein. Dessuten er de solide og vedlikeholdsfrie og blir bare penere og penere med årene.

 

Så greit atte
Men for noen er ting veldig greie. Heldigvis.
Hør bare:

Mandag denne uka ringte vi Ødegårdens Planteskole her i byen, og spurte om de kunne legge marktegl for oss.

Tirsdag kom Lars Erik Ødegården og så på jobben og vi ble enige om hva, hvor og hvordan. Priser hadde vi sjekket litt rundt på forhånd og innhentet tilbud.

 
Onsdag kom folkene med hoppetussa og annet nødvendig maskineri, 4 paller med marktegl, en rull med fiberduk,et par lass med "4-8"-grus og noen sekker fugesand.
Og så satte de i gang jobbingen med det samme. Full fart.

Torsdag kom Ødegården-folkene igjen og fortsatte hele dagen med å kjøre ut 4-8 grus, komprimere med hoppetussa, nivellere med fall både hit og dit, og til slutt legge markteglen pent på plass og fuge med fin fugesand.
Fredag fortsatte de. Og da vi kom hjem fredag kveld, var jobben gjort.
Nå har vi et godt, vedlikeholdsfritt og varig pent, fast dekke ved inngangene på nord-, øst- og sydsiden av huset. Terrassen mot vest må vente. Neste år, kanskje...

Det ble fint, ikkesant?

D'e så greit atte'  :-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar